Stadslijst 2.0

Een groot hart voor Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Persartikel Politicasters2200 van 25-9-23: Stadslijst een versnelling hoger

Stadslijst

Dat de ‘Hansen’ er klaar voor zijn!

Hans Horemans is al een vertrouwd gezicht op de Stadslijst. We kennen de man als voorzitter en touwtrekker van deze burgerbeweging, maar ook als de derde op rij die binnen deze legislatuur dat ene zitje inpalmt dat ze behaalden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Nu zakenman, fietsjunkie en voormalig voorzitter van de Herentalse ijshockeyclub Hans Vets de rangen vervoegt, is burgerbeweging Stadslijst klaar voor de volgende verkiezingen. ‘Met Stadslijst 2.0 schakelen we een versnelling hoger,’ zo luidt het op de website.
Hans Vets (1963) wil zich engageren voor zijn geboortestad. “Als betrokken inwoner van Herentals wil ik iets terugdoen om te helpen mijn stad beter te maken. En omdat ik niet geloof dat de partijpolitiek van de traditionele partijen en hun ideologieën een toegevoegde waarde hebben voor het bestuur van een stad, ging ik op zoek naar iets anders. Dat vond ik bij de Stadslijst,” zegt hij. Beroepshalve is Hans bedrijvig in de IT-sector. Het bedrijf dat hij oprichtte in 1999 was actief op internationaal niveau en houdt er een visionaire aanpak op na. “Inderdaad. The Vision Web was een IT-service bedrijf gericht op kmo-ondernemingen, ons bureau was een café. Mensen deden letterlijk zaken bij ons “aan den toog”. Niemand had een eigen kantoor, de organisatie was vlak en wendbaar. Iedere werknemer was ook vennoot. Dat principe van participatief management zorgde voor een hoge aantrekkingskracht van top-talent, sterke betrokkenheid en tevreden werknemers. Op dezelfde manier wil ik handelen voor de kiezers, voor mijn stadsgenoten. Door heel het reilen en zeilen in de politiek, op nationaal maar ook op stedelijk en gemeentelijk vlak, hebben de mensen afgehaakt. Ze geloven niet meer in onze politici. Wel, wij willen de Herentalsenaren opnieuw enthousiasmeren door echte participatie.”
Hans Horemans, voorzitter van de Stadslijst, vult aan: “Met de Stadslijst willen we het beleid over een andere boeg gooien. Met meer participatie van de burgers. Wij zetten ons voor meer dan 100% en belangeloos in voor alle inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. En we betrekken ze in het beleid. We willen de stem zijn van onze burgers.”
De Stadslijsters ambiëren, naar eigen zeggen, geen politieke carrière. “We willen een betere stad en een realistisch programma. Om dat programma samen te stellen gaan we tussen onze inwoners staan om te luisteren naar hun verzuchtingen en noden. We willen ook duidelijk communiceren waarvoor we ons voor de volle 100% zullen inzetten. En uiteraard is een goed financieel bestuur heel belangrijk.”
De twee Hansen zullen een prominente rol spelen binnen burgerbeweging Stadslijst en blozen van vertrouwen. “Onze ambitie is om mee te kunnen besturen. Voor de verkiezingen van 2024 mikken we op 3 zetels.”
De twee Hansen lieten ook al duidelijk merken dat ze ‘standpunten’ innemen en ‘kleur bekennen’. Maar daarover morgen meer.
Tekst en foto: El Caballero de la Triste Figura

Vond je dit bericht leuk? Deel het met je netwerk!